
Podstawy żywienia i dietoterapia
dział:
autor:
Nancy J. Peckenpaugh >> zobacz inne pozycje autora
wydawca:Elsevier Urban & Partner
ISBN:978-83-7609-361-1
data wydania:2011
wymiary:190 x 260 mm, 673 s.
oprawa:miękka



Podstawy żywienia i dietoterapia
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania.
W publikacji::
- fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych
- zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych
- leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów
- profilaktyka i leczenie otyłości
- ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające
- tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści

autor: Jarosz M., Bułhak-Jchymczyk B.,
cena: 110.00 zł 110.00 zł
autor: Hanna Kunachowicz Irena Nadolna Krystyna Iwanow,
cena: 42.00 zł 42.00 zł

autor: McMahon P.J.,
cena: 99.90 zł 99.90 zł
autor: Borkowska Maria, Szwiling Zofia,
cena: 31.50 zł 31.50 zł
